Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 147 1.6 т.с.смяна на двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 147 1.6 т.с.смяна на двигател

Здравейте,колеги.Имам малък въпрос.Количката ми е алфа 147 1.6 т.с.105 коня и искам да и сложа 2.0 т.с.мотор интересуваме всичко свързано с замяната и какво трябва да купя допълнително освен мотор,еку,ключ и имобилайзер.Благодаря и се извинявам ако темата не е за тук.Нов съм.

Продай тая кола и си купи друга.
    Не става толкова лесно колкото си мислите.

Comment

Това е най лесното,питам какво ми трябва и по принцип става ли

---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Знам че няма да е точно plug and play но все пак не смятам че има сериозни разлики в инсталацията

Comment

И скоростна кутия, и бензинова помпа, и спирачни апарати, и........
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dimo rodov Покажи съобщение
          Това е най лесното,питам какво ми трябва и по принцип става ли

---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Знам че няма да е точно plug and play но все пак не смятам че има сериозни разлики в инсталацията
          Това е твоя човек (digitalundgrd) преди време го игра тоя филм. По спомен имаше и разлика в тръбите на климатичната система. Аз скоро търсих една тръбичка на антифриза, няма ти казвам колко вариации има на нея от 2001 до 2004 - 105к.с и 120к.с Така че, по-добре не се хващай, ако не си подготвен финансово. По-добре нова с такъв мотор. Аз също съм го мислил преди време, но бързо се отказах Ако ти е здрав мотор си я карай с него или я продавай!

Comment

Като цяло мотора ми е доста зле,гори по литър масло на 1000 км така че не се налага да го сменям понеже постоянно наливам ново.Скоро спуках и картера и като огледах какъв е филма със свалянето,реших да сваля мотора за ремонт и ми светна идеята за по голям.Това ми е първата Алфа и незнам за другите ,но този 105 коня страда от липса на всякаква динамика.Затова и писах в форума,но явно малко хора са правили тази интервенция

Comment

Без да ги познавам, ще ти кажа че не малко хора са я правили тая интервенция.
              Не съм сигурен за всяка разлика в тия мотори, щото не съм фен на туин скрапа, ама ще има разлики в лапите на мотора, в кутия, полуоски, айде носачите са същите, спирачни апарати, тръби, агрегатите в периферията на мотора, моста може да е различен, инсталация, климатични тръби, водни съединия, кормилната рейка става на всяка ама тръбите ще са различни.
              Филма е голям, и отделно ще си излизат много дребни но досадни проблеми.

Comment

има една на части и ми е близо,ще ида да и хвърля едно око все пак.Ако може някой,който го е правил да драсне някой ред ще бъда благодарен.

Comment

Не се хващай на тоя филм. Няма да стане. Или ще ти струва, колкото две коли.
                  Или оправи сегашния мотор или си купи такава с 2.0 двигател. Само да ти кажа и да смениш мотора/колата, пак може да ти гори масло. Че даже и повече от сегашния.
                  Преди да правиш скъпи ремонти, почисти сепаратора. Има тема за това във форума. Много неща имат да се правят и са по-евтини, преди да се хвърлиш на основен ремонт.

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

Аз карам такава 105 коня. Доволен съм, ама явно ти си рейсър, щом ти е слаба. Колата с хубав бензин и почистена където трябва (дросел, ламбда, EGR и т.н), върви доста добре за тези коне. Дори с работещ климатик.

---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:25 ----------

Сега се сетих, ако ти се дават грешни пари, може да я ремапнеш. За мен няма смисъл, ама ще имаш към 115 коня. И по-добър въртящ момент.

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
                    Не се хващай на тоя филм. Няма да стане. Или ще ти струва, колкото две коли.
                    Или оправи сегашния мотор или си купи такава с 2.0 двигател. Само да ти кажа и да смениш мотора/колата, пак може да ти гори масло. Че даже и повече от сегашния.
                    Преди да правиш скъпи ремонти , почисти сепаратора. Има тема за това във форума. Много неща имат да се правят и са по-евтини, преди да се хвърлиш на основен ремонт.

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

Аз карам такава 105 коня. Доволен съм, ама явно ти си рейсър, щом ти е слаба. Колата с хубав бензин и почистена където трябва (дросел, ламбда, EGR и т.н), върви доста добре за тези коне. Дори с работещ климатик.

---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:25 ----------

Сега се сетих, ако ти се дават грешни пари, може да я ремапнеш. За мен няма смисъл, ама ще имаш към 115 коня. И по-добър въртящ момент.
                    105 бензинка с EGR?
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                      105 бензинка с EGR?
                      Егр на бензин или дпф на 156, какво значение има?

Важно е да има мир по света

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря,колега за мнението,и не не съм рейсър,дори карам много спокойно(в повечето случай детето ми е вътре),ама когато искам да изпреваря и карам на 5та с 90 примерно,трябва да върна едва ли не 3 та за да дръпне що годе.Когато ми сменяха агренажа момчето я пробвал след това и ме пита да не е 1.4 мотора че нещо нямал душа.Аз съм карал само дизели до сега,ама според мен трябва да е по рязък този мотор,два вала,16клапана,съвременен инжекцион.Явно имам проблем.Най интересното е че съм пробвал какво ли не,с разкачени ламди-няма разлика(дори не светна нищо),с разкачен дебитомер-нищо(само свети чека).Поооомощщ

Comment

Зацепен ли е правилно тоя мотор?
                          156 2.0TS

Comment

Остава някой да изцепи ся, че баш на тоя мотор му трака вариатора.

Comment

Купи си кола над 140-150 коня, ако искаш да изпреварваш, под тях си досаден ръгач-тираджия. Виж в "Продава"- имам една 144к. бИга4 .
                              Last edited by hartisimo; d.m.y г., 21:42.

Comment

Working...
                              X